Nyhet

Green Day säljer Donald Trump-merch – allt går till välgörenhet

Den redan legendariska mugshot-bilden gör nytta på branddrabbade Hawaii.

Den första presidentliga mugshot-bilden togs förra torsdagen. Mindre än två veckor efter att Donald Trump åtalades för fjärde gången, överlämnade den före detta presidenten sig till myndigheterna i Georgia i USA — där han greps och fotograferades.

Medan Trump redan är upptagen med att sälja sin bild på tröjor och kaffemuggar, bestämde sig punktrion Green Day för att använda den historiska bilden. Gruppen, som tidigare riktade in sig på George Bush och kriget i Irak på albumet American Idiot från 2004, säljer sin egen merchandise som tar avstamp i deras ikoniska albumomslag för Nimrod och byter ut det mot Trumps mugshot, där de täcker hans ansikte titeln.

Tröjan, som bandet har märkt som "den ultimata Nimrod-tröjan," säljs för 380 svenska kronor och kommer att gynna Greater Good Music, en organisation som hjälper offer för branden på Hawaii.


Green Day har tidigare tagit avstånd från Donald Trump. I en intervju med Rolling Stone från 2017 berättade frontmannen Billie Joe Armstrong att de upplevde att regeringen försökte skapa ett kulturkrig.


"De försöker skapa en splittring mellan vanliga medborgare baserat på rött och blått. Jag tror att vi just nu är i ett krisläge. För mig är det viktigt att återgå till grunderna i hur det känns att vara amerikan. Vi kommer alla från olika bakgrunder, men vi samlas och skapar den här världen tillsammans. Det är som ett mikrokosmos för resten av världen. Jag vill att folk ska känna enighet när de kommer till en konsert. Samtidigt kommer jag inte att hålla tyst om vad jag tycker om [Trump] och hans administration."

LÄS OCKSÅ: Donald Trump släpper låt med fängslade upprorsmakare

ANNONCE