Nyhet

KB stänger den 16 september

Efter 30 år på samma adress stänger Kulturbolaget dörrarna för gott den 16 september. Men innan dess väntar en två veckor lång avskedsfest.

Nu är det bestämt och snart har det spelats klart. Den ikoniska rockklubben Kulturbolaget – som stannat på Bergsgatan 18 i Malmö i över 30 år – stänger den 16 september. I ett pressmeddelande berättar ägaren Totte Lundgren att en lång och givande resa nu går mot sitt naturliga slut.

– Att ha kunnat omges av så många fina medarbetare, besökare och artister under åren är jag tacksam för. Lika kul som det varit att få till mäktiga bokningar som Screamin’ Jay Hawkins, Patti Smith och Slayer på vårt lilla venue, har det också varit fantastiskt att kunna vara med och följa utvecklingen av artister som The Ark, The Cardigans och First Aid Kit.

Han meddelar att det än så länge inte finns någon ny lokal i sikte, men att Kulturbolaget kommer fortsätta sin verksamhet som en av Syd- och Västsveriges största konsertarrangörer.


– Även om lokalen inte finns, så hoppas jag att andan och passionen som kännetecknar KB lever vidare i vår verksamhet som renodlad konsertarrangör, säger Totte Lundgren.

Innan dörrarna stängs för gott den 16 september bjuder arrangörerna på en avskedsfest som stäcker sig från 29 augusti till sista öppningsdagen. De första klara namnen är The Hellacopters, Nationalteaterns Rockorkester, Hardcore Superstar, Joddla Med Siv och Dan Hylander.

– 1982 invigdes KB på Erikslust av Dan Hylander, och det känns rätt att avsluta det sista kapitlet med honom som sista artisten på scen på Bergsgatan, berättar Totte Lundgren.


LÄS OCKSÅ: Beast In Black – Kulturbolaget, Malmö: "Finskt-grekiskt metaldiskotek"

ANNONCE