Nyhet

Miley Cyrus kommenterar Sinead O'Connor-bråket – tio år senare

Miley Cyrus kommenterar sitt tidigare bråk med Sinead O'Connor.

År 2013 släppte den då 20-åriga Miley Cyrus hitlåten Wrecking Ball, som kompletterades med en musikvideo där hon framträdde avklädd. Det dröjde inte länge förrän den irländska sångerskan Sinead O'Connor öppet kritiserade Cyrus genom ett brev, där hon skrev att hon blivit utnyttjad av musikindustrin genom att släppa låten.

O'Connor ifrågasatte Cyrus beslut att medverka i en musikvideo som hon ansåg reducerade henne till ett objekt och liknade det vid prostitution. Cyrus reagerade på detta genom att förlöjliga O'Connors psykiska hälsa och jämföra henne med Amanda Bynes, en skådespelerska som under samma år hade en offentlig kollaps och hamnade på sjukhus.


Efter tio år har Miley Cyrus nu valt att belysa detta gamla bråk. Nu uttrycker hon förvåning över att andra kvinnor, särskilt de som själva har varit i liknande situationer, gick emot henne istället för att stödja henne, rapporterar NME.

Cyrus understryker att hon var ung när det offentliga bråket ägde rum och fortsatte intervjun med att hylla Sinead O'Connors minne.

– Våra barndomstrauman kommer upp på konstiga sätt, och jag tror att jag hade blivit dömd så länge för mina egna vägval att jag bara var utmattad. Jag hade äntligen börjat fatta mina egna beslut. Att det togs ifrån mig gjorde mig djupt upprörd. Gud välsigne Sinead O'Connor, på riktigt, på fullaste allvar, säger Cyrus.


Sinead O'Connor gick bort den 26 juli, 56 år gammal.

LÄS OCKSÅ: LISTA: Fem låtar att minnas Sinéad O'Connor med

ANNONCE