Nyhet

Nick Cave klar med livealbum - hör första låten här

"Vi hoppas att dessa inspelningar fångar bara en tiondel av den gemensamma upplyftningen vi kände under dessa konserter."

Det har bara gått ett år sedan Nick Cave & The Bad Seeds intog Slottsskogen under fjolårets upplaga av Way Out West – deras första turné efter pandemin.

Om du ändå skulle vara ivrig efter nytt från den australiska rocklegendaren, finns det goda nyheter. På fredag den 25 augusti kommer Cave och kollegan Warren Ellis att släppa det digitala livealbumet Australian Carnage - Live At The Sydney Opera House. Du kan lyssna på en inspelning av låten Balcony Man nedan.

Livealbumet kommer också i en förkortad version på vinyl den 1 december.


År 2020 släppte Cave och Ellis albumet Carnage, som med sin stämningsfulla kombination av spoken word och atmosfäriska ljudlandskap följde i linje med det senaste albumet från Nick Cave & The Bad Seeds Ghosteen från 2019.

År 2021 gav Cave och Ellis en rad konserter i Storbritannien med tyngdpunkt på materialet från de två albumen – och efter att ha avslutat förra årets sommarturné med The Bad Seeds, återupptog de Carnage-konsertserien, denna gång i Caves hemland Australien.

I januari släpptes konsertfilmen Kingdom In The Sky med inspelningar från duons två konserter vid Hanging Rock, Victoria, i november 2022. Och nu får vi ett livealbum som spelades in knappt två månader senare i Sydneys ikoniska operahus.


"Att turnera i Australien med Warren efter en så lång paus var en av de senaste årens höjdpunkter," skriver Cave på sin hemsida och fortsätter:

"Alla konserter var gripande och oförglömliga, från de intima framträdandena i teatrar och konstcentrum, till de stora, inspirerande kvällarna vid Hanging Rock, till våra tre avslutande kvällar på det enastående Sydney Opera House," säger Cave och tillägger:

"Vi är glada att dela dessa inspelningar, gjorda på Sydney Opera House, och hoppas att de fångar bara en tiondel av den gemensamma upplyftningen vi kände vid dessa konserter. Vi kommer aldrig att glömma dem."

LÄS OCKSÅ: Nick Cave avslöjar favoritbaren och ger råd till alkoholister

ANNONCE