Nyhet

Övergreppsmål mot Michael Jackson går till rättegång

Bakom stämningsansökan står Wade Robson och James Safechuck, som båda medverkade i dokumentären Leaving Neverland från 2019, där Michael Jackson anklagas för övergrepp mot barn.

Nu godkänner en domstol i Kalifornien den stämningsansökan mot artisten Michael Jacksons dödsbo som tidigare avslagits av lägre instanser, skriver flera internationella medier. Anledningen till det nya beskedet är en ny lag som ger ett bredare rättsligt perspektiv på sexuella övergrepp.

Namnen bakom stämningsansökan är Wade Robson och James Safechuck, som båda medverkade i dokumentären Leaving Neverland från 2019, där Michael Jackson anklagas för övergrepp mot barn.

De två bolagen MJJ Productions Inc och MJJ Ventures Inc står nu i strålkastarljuset för stämningsansökan. Safechuck menar att de har skapats för att ”möjliggöra Jacksons sexuella övergrepp på barn”.


Domstolen konstaterar nu, i och med den nya lagen, att ”ett bolag som underlättar för en av sina anställda att begå sexuella övergrepp på barn inte befrias från sin ovillkorliga skyldighet att skydda dessa barn bara för att det helt och hållet ägs av förövaren”.

LÄS OCKSÅ: Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i ny dokumentär

ANNONCE