Nyhet

PREMIÄR: Spunsugar bjuder på alt-rock med shoegaze-influenser

"Låten handlar om en relation mellan en person och en oönskad del hos dem."

Spunsugars debutalbum Drive-Through Chapel släpptes mitt under pandemin, men trots det lyckades bandet få stor genomslag över hela Europa för sin uppdaterade moderna melodiska och post-punkiga shoegaze.

I juni släptes utan förvarning ny musik med bandet i form av singeln Skin Unwell; en dynamisk, bitternostalgisk klagosång som antydde att något var i antågande.

Nu är vi där. Vi kan nu avslöja att Spunsugar släpper en ny singel som heter It Never Gave Me Anything den 18 augusti och i samband med det annonseras också deras andra album som släpps 17 november och som kommer heta A Hole Forever.


It Never Gave Me Anything handlar om en relation mellan en person och en oönskad del hos dem. Denna del är så olik hur personen vill se sig själv att den verkar som en egen identitet, nästan en person. Något som alltid funnits där, som förstör stora ögonblick och viskar till en för att göra sig påmind, säger bandet i ett pressmeddelande.

– Under låten reciteras saker som detta "något" bär ansvar för över ett pulserande beat. Detta ackompanjeras av ett basriff som känns ödesdiget men ändå medryckande. Dessutom smäller en ljudvägg av gitarrer av i bryggor och refränger för att aldrig låta lyssnaren stanna i endast en känsla. Precis som är typiskt för bandet, tänjer låten på gränserna för genre såväl som för sinnesstämning.

Låten släpps imorgon men vi på GAFFA är stolta premiärvärdar redan idag!

LÄS OCKSÅ: "Att jämföra sig med ett jättemonster" – Spunsugar guidar dig igenom nya EP:n

ANNONCE