Nyhet

ROCKHISTORIA: Sällsynta inspelningar med David Bowie och Jeff Beck ser dagens ljus

50-årsjubileet av den legendariska konserten markeras med ett nytt jubileumssläpp.

Sedan David Bowies död 2016 har fans givits flera intressanta arkivutgåvor – inklusive stora boxset kring tidiga album med Bowie och Hunky Dory. I år är det dags att fira Bowies Ziggy Stardust-era 1972-73, då han släppte albumet The Rise & Fall Of Ziggy Stardust & The Spiders from Mars och turnerade i ett och ett halvt år som det fiktiva bandet och dess androgyna frontman Ziggy.

Det hela kulminerade i en sista konsert på Londons Hammersmith Apollo den 3 juli 1973, där Bowie dramatiskt "dödade" bandet och Ziggy-figuren, innan han avslutade med – förstås – låten Rock'n'Roll Suicide.

"Av alla konserter på den här turnén kommer vi att minnas den här längst, eftersom det inte bara är den sista konserten på turnén, utan den sista vi någonsin kommer att spela", förklarade Bowie från scenen vid konserten, som ägde rum för exakt 50 år sedan sedan förra månaden.


Vid detta tillfälle kommer hela konserten att släppas i flera format – och till skillnad från originalsläppet av Ziggy Stardust – The Motion Picture 1983, får vi den här gången äntligen det hela. Det betyder att det nya släppet inkluderar Jeff Becks gästspel mot slutet av konserten, med den nyligen avlidne gitarrmaestron som går med Bowie på scenen och spelar på både ett medley av Aladdin Sane-klippet The Jean Genie och The Beatles Love Me Do samt Chuck Berry-tolkningen Round And Round.

Ziggy Stardust And The Spiders From Mars: The Motion Picture Soundtrack (50th Anniversary Edition) släpps den 12 augusti digitalt, som dubbel-CD och som dubbelalbum på guldfärgad vinyl.

LÄS OCKSÅ: Alla David Bowies låtar rankade från sämst till bäst – plats 15-1


ANNONCE