Nyhet

The Weeknds scenarbetare stämmer arrangörsgigant – blev påkörd av gaffeltruck

En arbetare som hjälpte till att bygga scenen för The Weeknds show i Texas leddes av "svåra, oerhört smärtsamma och permanenta skador på hans ben", enligt en stämningsansökan som lämnats in i en domstol i Dallas.

Förra året startade The Weeknd sin globala After Hours Till Dawn-turné, som fortsätter nästa månad i Sydamerika. Turnén har en stor scen med en 3D-stad som bakgrund, och under en konsert på AT&T Stadium i Arlington, Texas, den 14 augusti 2022, spelade han inför cirka 60 000 personer.

Nu har en scenarbetare, Steve Genovese, stämt arrangörsbolaget Live Nation, påstående att han blev påkörd av en gaffeltruck under förberedelserna för konserten, vilket ska ha orsakat allvarliga och permanenta skador på benet. Detta rapporterar Pitchfork.

Utöver Live Nation stämmer Genovese även konsertarrangören C3 Presents, David Weise & Associates och Cowboys Stadium. Stämningen påstår att bristande försiktighet har lett till skadan.


Stämningsansökan kritiserar också bristen på kvalificerade gaffeltruckförare och tillräcklig personal enligt kontrakten. Påståendet är att arbetet påbörjades utan att nödvändig personal och utrustning var på plats, vilket ledde till olyckan. Dessutom anges att brist på ambulans eller medicinsk personal fördröjde den skadade arbetarens vård och transport till sjukhus, vilket förvärrade skadorna.

Steve Genovese söker skadestånd för medicinska utgifter, smärta, lidande, förlorad inkomst och andra påföljder. Representanter för de inblandade parterna har inte ännu kommenterat stämningen.

LÄS OCKSÅ: Skrapbiljetter ska locka fler unga till konserter


ANNONCE