Nyhet

Tom Morello överraskade med spelning bland strejkande i Hollywood

Rage Against The Machine-gitarristen framförde bland annat Woody Guthries This Land Is Your Land.

Redan i mars började manusförfattare i Hollywood att förhandla med amerikanska tv-bolag om sina löner. Förhandlingarna strandade och manusförfattarna gick ut i strejk, vilket ledde till att stora delar av film- och tv-produktionen i Hollywood stannade upp.

I nuläget är både The Writers Guild Of America (WGA) och SAG-AFTRA, Hollywoods största fackförening för skådespelare och performers, i strejk och kräver bättre villkor och högre löner, enligt NME.

Under måndagen överraskade Rage Against The Machines gitarrist Tom Morello med en spelning utanför Paramount Studios, bland det strejkande branschfolket.


– De skriver historia här på trottoaren utanför Paramount Studios och jag är här för att visa mitt stöd och solidaritet. Just nu har vi den största strejkvågen och organiseringen i USA på över 40 år, säger Morello till NME och fortstätter:

– Jag har gjort musik till frontlinjen och strejkbarriärerna i hela mitt liv, så idag är bara ytterligare en dag på kontoret i det avseendet.

Morello framförde bland annat Woody Guthries This Land Is Your Land och sin egen låt Hold The Line under sitt 15 minuter långa set.


Se klipp här:


LÄS OCKSÅ: SNOOP DOGG KRITISERAR STREAMING-LÖNER OCH STÖTTAR STREJKANDE MANUSFÖRFATTARE

ANNONCE