Nyhet

Snoop Dogg kritiserar streaming-löner och stöttar strejkande manusförfattare

I en paneldiskussion pratade artisten bland annat om att avtalen för streaminglöner är otydliga.

Redan i mars började manusförfattare i Hollywood att förhandla med de amerikanska tv-bolagen om sina löner. I början av förra veckan strandade dock förhandlingarna och manusförfattarna gick ut i strejk, vilket lett till att stora delar av film- och tv-produktionen i Hollywood stannat upp, enligt SVT Nyheter.

Efter strejken - Hollywoods första på 15 år - har flera skådespelare och artister slutit upp bakom manusförfattarna och uttryckt sitt stöd.

En av dem är Snoop Dogg, som i en nyligen genomförd paneldiskussion bland annat sa att streamingavtalen inte fungerar, enligt NME. I ett inlägg på Twitter har signaturen Paul Kedrosky delat ett klipp från diskussionen.


– Streamingen måste få ordning på sin skit. För jag fattar inte hur man får betalt av det där. Kan någon förklara för mig hur man kan få en miljard streams och inte få en miljon dollar? Jag vet inte vem som sköter streamingindustrin, är ni här inne eller inte? Ni behöver ge oss lite information om hur man spårar pengarna, för ett plus ett blir inte två, sa Snoop bland annat.


Vidare pratade artisten om att avtalen gällande fysisk försäljning av musik är tydlig och att det inte har överförts till streaming på ett bra sätt.

Senaste gången manusförfattare i Hollywood strejkade var mellan 2007 – 2008. Då varade strejken i 100 dagar och uppges har kostat nöjesindustrin i Los Angeles två miljarder dollar, enligt SVT.

LÄS OCKSÅ: SVENSKA ARTISTER ÖKAR INTÄKTERNA PÅ SPOTIFY


ANNONCE