Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Opolerad alternativpop på svenska

"Jag hade en vision av hur den skulle se ut, MEGAKAOS och känslostorm i ett rum där väggarna omringar en."

19-åriga Tuva Sundbom, känd som TUVA, skapar modern opolerad alternativpop på svenska. Hennes musik är lekfullt förpackade anekdoter med ungdomligt vemod och energiskt sound som påminner om 00-talets indierock.

Nu släpper hon en egen musikvideo till singeln Fula Väggar, en poplåt om kaos och frustration. Videon är inspelad med TUVAs gamla digitalkamera som följt henne genom livet. Låten skrevs i samarbete med Christoffer Jonsson, Irmeli Ghering och Lillan Axebrink på Musikmakarna i Örnsköldsvik.

"Jag tejpade upp delar av låttexten på olika möbler i mitt rum och skrev orden med läppstift. Jag ringde ett par vänner och frågade om de ville vara med. Jag hade en vision av hur den skulle se ut, MEGAKAOS och känslostorm i ett rum där väggarna omringar en. Filmade med min digitalkamera från 2015. Kuddar kastades runt, lampan gungade i taket och sen plockade jag fram maskeradlådan från när jag var liten. Brorsans spidermandräkt fick hänga med", berättar TUVA om videon i ett pressmeddelande.


Hon fortsätter:

"För att fortsätta kaos-spåret in i redigeringen snabbade jag upp många av klippen och blandade vilt mellan olika situationer i filmerna. I mitt rum hänger just nu mycket skit, målningar jag gjort, minnen och slumpmässiga grejer jag genom åren satt upp på väggarna. Det blev fint hur alla dessa prylar osv från senaste åren fanns där i videon. Väggarna som brukar kännas rätt fina kan se fula ut beroende på vilken känsla man har när man tittar på dem. Jag hoppas att de som ser musikvideon känner någonting och förhoppningsvis att den ger något extra till deras upplevelse av låten."

Musikvideon släpps egentligen imorgon, men vi på GAFFA är stolta premiärvärdar redan idag! Kolla in den nedan.


TUVA börjar sin kreativa process med en svart skissbok där hon antecknar tankar och känslor. Dessa anteckningar blir sedan till låtar som berör samhällsfrågor, relationer och fantasi. Hennes musik fokuserar på kontraster och starka känslor. Mer av TUVA:s skissblock kommer att synas i kommande musiksläpp och en EP under hösten 2023.

LÄS OCKSÅ: HÅLL KOLL PÅ: Tre bubblande artister du kanske vill kolla in


ANNONCE