Nyhet

Spotify sparkar personal – 17 procent får gå

17 procent av arbetskraften på Spotify kommer att bli avskedad, enligt ett öppet brev skrivet av Daniel Ek, företagets VD och medgrundare.

"Den ekonomiska tillväxten har avtagit dramatiskt och kapitalet har blivit dyrare. Spotify är inget undantag från dessa verkligheter", skriver Daniel Ek på Spotifys hemsida och fortsätter med att tacka företagets medarbetare för deras engagemang och hårda arbete.

"Även om vi har gjort en del arbete för att mildra denna utmaning och bli mer effektiva 2023, har vi fortfarande en väg kvar att gå innan vi är både produktiva och effektiva", skriver han.

De anställda som berörs direkt av nedskärningen kommer att få besked av Spotifys personalavdelning under måndagen med en kallelse till samtal.


Daniel Ek förklarar också att det är en "svår med viktig dag för företaget".

"Jag inser att för många kommer en minskning av denna storlek att kännas förvånansvärt stor med tanke på den senaste positiva resultatrapporten och vår prestation."

Han avslutar brevet med att se framåt på nästa år.


"Precis som 2023 markerade ett nytt kapitel för oss, så kommer 2024 att göra det när vi bygger ett ännu starkare Spotify."

LÄS OCKSÅ: Nu släpps Spotify Wrapped – så här lyssnar Sverige och världen

ANNONCE