Nyhet

Cirkus lanserar ny scen som ska utmana och väcka tankar

Den 12 februari är det premiär för Livemodern, en ny scen på Cirkus i Stockholm, för gränsöverskridande kultur.

Med start söndag 12 februari presenterar Livemodern en kavalkad av tänkvärda, utmanande och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och shower. Syftet är att både roa och oroa med en värdegrund som tar ansvar. Livemodern står för en kultur som kan få vara samhällskritisk, normbrytande och gränslös.

– Cirkus har länge varit en plats med låga trösklar, ett brett utbud av underhållning och en diversifierad publik som älskar att besöka våra scener. Med Livemodern vill vi presentera något nytt och tänkvärt, men också ta vårt ansvar i ett kultursverige, säger Josefine Prihm, programchef Cirkus Venues, i ett pressmeddelande.

Under våren intar Rörelsen – En Politisk Soaré Med Pernilla Glaser och Den Gyllene Grenen – En Intellektuell Talkshow Med Sturmark & Larm scenen. Dessutom välkomnar Livemodern ett gäng spännande artister för konserter och föreställningar. Kolla in dem nedan.


Rörelsen är en politisk soaré med ultra-engagerade forskare, aktivister och konstnärer på scen tillsammans med samtalsvärdinna Pernilla Glaser och husmusikern Staffan Hellstrand som gästas av artister som Moa Lignell, Iiris Viljanen, Anna Maria Espinosa och Johan Johansson. Datum: 19 feb, 12 mars, 2 april, 16 april, 23 april och 13 maj.

Daniel Boyacioglu & Landæus Trio blandar sin akustiska jazz som möter rap, spoken word och pop med skarpsinniga och angelägna texter. Datum: 26 mars.

Kabaret Jiddisch bjuder på teatersånger, folksånger, drag, vaudeville och vad-du-vill om vartannat. Kabaret Jiddisch är några av Sveriges främsta uttolkare av judisk musik idag och vi kan förvänta oss en generös kväll där det mesta kan hända. Datum: 11 och 14 maj.


Awa Manneh med Blacknuss och hemlig gäst gör en hommage till R&B och soulsångerskans debutalbum ’Sounds Like Me’ som släpptes för 20 år sedan. Datum: 3 juni.

Den Gyllene Grenen är en intellektuell talkshow där programledarna Christer Sturmark och Victoria Larm samtalar med namnkunniga författare, historiker, musiker. Den Gyllene Grenen hämtar inspiration från sekelskiftets soaréer/intellektuella salonger där konst, filosofi, vetenskap och kultur möts. Datum: 12 februari, 19 mars, 13 april, 6 maj.

LÄS OCKSÅ: Extra konsert med Beyoncé i Stockholm


ANNONCE