Nyhet

David Gilmour anklagar Roger Waters för antisemitism

"Sorgligt nog, Roger Waters, är du en antisemit ända in i din ruttna kärna."

De före detta bandkamraterna Roger Waters och David Gilmour har, utöver karriären med Pink Floyd, en lång historia av osämja. I ett nytt inlägg på Twitter har Gilmour nu tagit till orda och delat ett inlägg skrivet av hans fru, som kallar Waters för antisemit, enligt NME.

Under måndagen postade författaren och Gilmours fru Polly Samson ett inlägg på Twitter riktat mot Waters, där hon skriver:

”Sorgligt nog, Roger Waters, är du en antisemit ända in i din ruttna kärna. Också en Putin-förlåtare och en ljugande, tjuvaktig, hycklande, skatteflyende, läppsynkande, misogyn, avundsjuk person med storhetsvansinne. Det är nog med ditt nonsens.”


David Gilmour delade sedan inlägget i sin tur med tillägget:

”Varje ord är bevisligen sant.”

Kort innan Gilmours inlägg lade Waters upp en respons på Samsons uttalande i ett eget inlägg på Twitter, med texten:

”Roger Waters är medveten om de uppviglande och helt osanna kommentarerna gjorda om honom på Twitter av Polly Samson, som han helt och hållet tillbakavisar. Han rådgör för närvarande angående ställningstagande.”


Samsons uttalande är en respons på en intervju Waters genomförde med den tyska tidningen Berliner Zeitung under förra veckan, där han bland annat diskuterade sin syn på Israel och kriget i Ukraina, enligt NME.


I en översatt version av intervjun, som finns på Waters hemsida, får den forne Floyd-medlemmen frågan om han fortfarande tycker att Israels agerande är jämförbart med nazi-Tyskland, varpå han svarar:

”Ja självklart. Israelerna genomför ett folkmord. Precis som Storbritannien gjorde under kolonialismen.”

Vidare säger Waters att han anser att USA provocerat fram kriget i Ukraina och uttrycker en sorg över att resterande Pink Floyd-medlemmar släppte en låt under förra året för att stötta humanitära insatser i Ukraina. Han säger bland annat:


”Det uppmuntrar krigets fortsättning. Pink Floyd är ett namn jag brukade associeras med. Det var en stor del av mitt liv. Att associeras med det namnet nu ihop med något som det här … ombudskriget gör mig ledsen. Jag kommer inte att hissa en flagga i den här konflikten. Inte en ukrainsk flagga, inte en rysk flagga, inte en amerikansk flagga.”

I mars beger sig Roger Waters ut på farväl-turné i Europa, och i slutet av samma månad släpper Pink Floyd en nyutgåva av Dark Side Of The Moon för att fira albumets 50-årsjubileum.

LÄS OCKSÅ: SPRINGSTEEN-FANZINE LÄGGER NER I PROTEST MOT BILJETTPRISER


ANNONCE