Nyhet

Springsteen-fanzine lägger ner i protest mot biljettpriser

Publikationen Backstreets, ett fanzine tillägnat Bruce Springsteen, läggs ner i protest mot de eskalerande biljettpriser som uppmärksammats i samband med The Boss konserter.

”Efter 43 år av utgivning i en eller annan form, av fans för fans till Bruce Springsteen, är det med blandade känslor som vi meddelar att Backstreets har nått vägs ände”, skriver chefredaktören Christopher Phillips i en ledare på magasinets hemsida.

Phillips fortsätter:

"Det går inte att förneka att den nya prissättningen varit en avgörande faktor i våra framtidsutsikter när 2023-turnén närmade sig. Sex månader efter att försäljningen startade står vi fortfarande inför en knepig situation uppdelad i tre lager: Det här är konserter som vi knappt har råd med själva; som många av våra läsare inte alls har råd med; och som en stor del av vår läsekrets har tappat intresset för.”


Det är inte första gången som kritik riktats mot den så kallade dynamiska prissättningen, som tidigare använts i biljettförsäljningen till Springsteens konserter.

Systemet bygger på tillgång och efterfrågan, vilket får priserna att skjuta i höjden. Under förra sommaren gick några av biljetterna till The Boss konserter på så pass mycket som 5 000 dollar (motsvarande cirka 50 000 kronor), enligt NME.

Backstreets kritiserade priserna redan då, och skrev bland annat att Springsteen-biljetter alltid varit svåra att få tag i, men att ”problemet sällan handlat om pengar.”


Springsteens manager Jon Landau bemötte den allmänna kritiken i en intervju med The New York Times under förra året, där han bland annat sa:

– När vi prissatte biljetter till den här turnén tittade vi noga på vad våra kollegor har gjort. Vi valde priser som är lägre än vissa och i nivå med andra. Oavsett uttalandet om att ett fåtal biljetter kostar 1 000 dollar (10 000 kronor) eller mer, så har vårt verkliga genomsnittliga biljettpris legat runt 200 dollar (2 000 kronor). Jag tycker att det är ett rimligt pris för att få se någon som är allmänt betraktad som en av de allra största artisterna i sin generation.

Backstreets drevs av fans internationellt och innehöll bland annat intervjuer, konsertrecensioner och allmän bevakning av Springsteen och The E Street Band.


LÄS OCKSÅ: LEAVING NEVERLAND-REGISSÖREN KRITISERAR NY MICHAEL JACKSON-FILM

ANNONCE