Nyhet

High 5ive Summer Fest i Stockholm ställer in

Den alternativa metalfestivalen omgrupperar för framtiden.

Stockholms egna alternativa festival med fokus på emo, metal och hardcore ställs in, det meddelar arrangören på sin egen hemsida respektive Facebook-sida.

I ett inlägg på festivalens Facebook-sida står bland annat att läsa:

”High 5ive Summer Fest 2023 ställer in. Det är med största sorg vi har behövt fatta ovanstående beslut. Vi vill vara tydliga med att detta inte är ett beslut vi velat ta och att vi gjort allt vi kunnat för att undvika detta. Vi är tacksamma för allt stöd ni visat oss, inte minst under förra veckans Winter Fest-succé. Detta är inte slutet för High 5ive, utan en omgruppering för att vi ska kunna stå fortsatt starka i en osäker omvärld. Scenen lever och det finns en plats för core-musik live i Sverige. Vi vill uppmana alla att fortsätta stötta livescenen - köp biljetter och gå på konserter.”

Festivalen var tänkt att gå av stapeln mellan den 30 juni och 1 juli på Betongparken i Stockholm, med artister som Lorna Shore, Polaris, Born Of Osiris och Landmvrks.


Festivalen ställdes även in under 2020 och 2021, då arrangörerna fick se sig besegrade av pandemin. Under 2022 arrangerades dock festivalen på Fållan i Slakthusområdet, och gästades av bland andra Electric Callboy, Blind Channel, We Came As Romans och Vildhjarta.

Så sent som den 28:e januari i år genomfördes även en vinterupplaga av festivalen, High 5ive Winter Fest 2023, på Brewhouse i Göteborg.


LÄS OCKSÅ: GEFLE METAL FESTIVAL BLIR AV
ANNONCE