Nyhet

Historiskt rekord för Spotify

Spotify är den första streamingplattformen med mer än 200 miljoner betalande prenumeranter.

Enligt Spotifys resultatrapport för fjärde kvartalet 2022 – som du kan läsa i sin helhet här – lyssnade 205 miljoner användare på innehåll med Spotify Premium-konton, vilket är en ökning med 14 procent från data som registrerades året innan. Ytterligare 295 miljoner lyssnare använde Spotify med dess gratismodell.

Den svenska streamingjättens senaste milstolpe har kommit med stora ekonomiska fördelar: intäkterna från premium-prenumerationer växte med 18 procent till omkring 30 miljarder svenska kronor, medan annonsintäkterna ökade med 14 procent till cirka 5 miljarder svenska kronor. Företagets totala vinst kom in på omkring 36 miljarder svenska kronor, ytterligare en ökning med 18 procent.

Trots det meddelade Spotify nyligen att de planerar att minska sex procent av sin personalstyrka – upp till 600 anställda – under de närmaste månaderna. I ett internt meddelande till personalen sa Daniel Ek, VD på Spotify, att företaget omstrukturerades för att främja "hastighet" och skrev: "När vi utvecklas och växer som ett företag, så måste vårt sätt att arbeta samtidigt som vi fortfarande är trogna våra kärnvärden."


LÄS OCKSÅ: Nu släpps Spotify Wrapped – såhär lyssnar Sverige och världen

ANNONCE