Nyhet

Morrisseys misstanke: Capitol Records saboterar senaste albumet

Artisten hävdar att han är "för mångfaldig" för Universal Music.

I maj 2021 meddelades att Morrisseys nya album Bonfire Of Teenagers var på gång. I oktober 2022 fick albumet ett preliminärt releasedatum till februari 2023, via Capitol Records.

Precis innan jul 2022 lämnade dock Morrissey bolaget och nu menar artisten att Capitol vägrar släppa albumet och att han inte heller får det tillbaka, enligt NME.

I ett uttalande på Morrisseys hemsida skriver artisten att han är ”för mångfaldig” för Universal Music Group. Vidare står det bland annat:


”Trots att Morrissey officiellt sajnades till Capitol Records Los Angeles, finns inga spår av Morrissey på Capitols hemsida eller deras lista av artister. Morrissey har sagt att även om han inte tror att Capitol Records i Los Angeles sajnade Bonfire Of Teenagers i syfte att sabotera albumet, börjar han tro mer och mer att så är fallet.”

På hemsidan finns också en länk till en debattartikel som argumenterar för att Morrisseys status som osajnad artist är ett tecken på ”brist på sann mångfald inom musik.”

Albumet gästas av ett antal stora artister, däribland Iggy Pop, Chad Smith, Jesse Tobias och Miley Curys.


Curys, som bidrog med stämsång på låten I Am Veronica bad efteråt att hennes insats skulle plockas bort, vilket ryktades vara på grund av Morrisseys politiska åsikter, enligt NME.

Morrissey tillbakavisade detta i ett annat inlägg på sin hemsida, där han bland annat skrev:

”Miley har backat på grund av anledningar som inte har med mig att göra, hon bråkade med en nyckelperson i ’den inre kretsen.’ Jag kan inte avslöja några detaljer om bråket för … Det är trots allt privat.”


Capitol Records har ännu inte kommenterat ärendet, skriver NME.

LÄS OCKSÅ: DAVID GILMOUR ANKLAGAR ROGER WATERS FÖR ANTISEMITISM

ANNONCE