Nyhet

Nathan Mathers om Eminem: ”Han var den bästa förebilden jag kunde få”

"Jag började förstå lite mer hur verkligt det var när jag såg honom på tv och alla galna människor ville ha autografer."

I podcasten Just A Little Shady som programleds av Eminems dotter Hailie Jade, öppnar Nathan ”Nate” Mathers upp om relationen till sin storebror Marshall Mathers, mer känd under artistnamnet Eminem.

Nate förklarar att han kan förstå att folk spekulerar i hur deras liv ser ut, baserat på många av artistens låttexter, och utvecklar:

– Han var den bästa förebilden jag kunde få för att hjälpa mig att bli den pappa jag är idag, säger Nate, och fortsätter berätta om Eminems tidiga år i karriären:


– Jag började förstå lite mer hur verkligt det var när jag såg honom på tv och alla galna människor ville ha autografer på konserter. Jag tänkte ”okej … det här är på riktigt.”

Nate berättar också att Eminems framgångar inspirerade honom till att själv börja skriva och att han lärde sig författa formuleringar och passa ihop stavelser tack vare brodern.

– Därifrån började jag leta efter beats och bli bekväm med min egen röst, fortsätter han.


Mathers berättar vidare att han är medveten om risken att bli jämförd med sin storebror, men att det aldrig handlat om det, utan att skapa något som människor tycker om.

Lyssna på hela avsnittet här:

LÄS OCKSÅ: DAVID GUETTA ANVÄNDER AI FÖR ATT ÅTERSKAPA EMINEMS RÖST I NY LÅT


ANNONCE