Nyhet

Parneviks kritik efter Carina Bergfeldt: ”Besviken”

”När det gäller Pegs karriär var det bara en nyfiken fråga om låten handlade om hennes ex."

Artisten Peg Parnevik gästade Carina Bergfeldts talkshow under fredagen. Där berättade hon bland annat om sin självkänsla och prestationsångest, som hon tror att hon har på grund av att hon kommer från en känd familj.

"Jag tror att mycket handlar om att jag dels har min farfar som min farfar och min pappa som min pappa. Men också att jag är känd genom tv", säger hon.

Hennes farfar Bosse Parnevik är en känd komiker och imitatör och hennes pappa Jesper Parnevik har varit en framgångsrik golfspelare.


Under samtalet ställs även Amelia Adamos, som också var gäst under helgens program, uppväxt i kontrast med Pegs. Carina Bergfeldt säger: "Amelia kommer ju från en lite annan bakgrund", varpå Adamo skämtsamt refererar till Parnevik som ett "räkmackebarn". "Jag tar det, jag tar det", svarar Peg.

På Instagram riktade då hennes lillasyster Penny Parnevik kritik mot hur Peg behandlades. Hon skriver: "Åh, var så taggad på denna intervju men blev lite besviken. Den handlade om att farfar har haft en grym karriär, pappa haft en grym karriär, men när det gäller Pegs karriär var de bara en nyfiken fråga om låten handlar om hennes ex?", skriver hon och fortsätter:

"Räkmacka-kommentaren är väl ganska gammal nu också? Om pappa kom från Bosse Parnevik, varför får han aldrig frågan om hans karriär är 'enbart på grund av' att han har glidit på en räkmacka?"


Peg Parnevik intervjuades av GAFFA i december där hon berättade att hon kämpat med att tas på allvar inom musiken:

"Jag skulle identifiera mig själv som artist och jag har alltid sett mig själv som det. Men jag tror att jag inte har kategoriserats som det från andra. Folk ser mig som en tv-profil eller influencer. Jag vill inte vara en tjej som sjunger söta poplåtar. Jag vill att folk ska förstå att det är jag som skriver, är med och bestämmer i produktionerna och att folk ska se hur jag har utvecklats som liveartist."

LÄS OCKSÅ: "Peg Parnevik: ”Varför ska jag anpassa mig när jag kan köra mitt eget race?"


ANNONCE