Nyhet

Roger Daltrey klar med manus till Keith Moon-dokumentär – teasar tänkt skådis

"Man kan läsa så mycket i Keiths ansikte. Han hade en sådan otrolig livskraft."

Roger Daltrey, frontman och sångare i The Who, avslöjar i en intervju med Vulture att han arbetat med ett manus till en film om bandets legendariska trummis Keith Moon.

"Jag har precis skrivit klart ett manus och hoppas att kunna göra min film om Keith inom de närmaste åren. Jag är väldigt nöjd. Jag vill ge folk en förståelse för honom och hans liv, och visa vilket geni han var. Han hade så mycket talang den grabben, men han tappade kontrollen av många anledningar. Mest på grund av dålig disciplin. Men när drogerna väl kickar in burkar det ju försvinna, eller hur?”, sa Daltrey i intervjun.

Dessutom hintade han om en potentiell skådespelare som skulle kunna axla rollen som Moon i den kommande filmen:


”Jag har en skådespelare i åtanke som är en förebild. Han kanske är för gammal, men Keith såg ut att vara 50 när han dog. Han var 32, men såg ut som 54. Jag tror att skådespelaren är ungefär 40 nu. Jag vill inte jinxa och säga hans namn, men det finns en skådis som jag har sett och tänkt ’Gud, det är Moon.’ Det har med ögonen att göra. Ögonen är superviktiga. Man kan läsa så mycket i Keiths ansikte. Han hade en sådan otrolig livskraft."

Enligt Consequence spekuleras det i om den tänkta skådespelaren skulle kunna vara den före detta Phantom Planet-trummisen Jason Schwartzman, som bland annat jobbat med regissören Wes Anderson.

I januari 2022 meddelades också att en annan film om Keith Moon var i görningen, med Daltrey och Pete Townshend som exekutiva producenter. Den filmen uppges dock vara ett separat projekt som inte har med Daltreys egna att göra.


LÄS OCKSÅ: LYSSNA: DEPECHE MODE SLÄPPER NY LÅT

ANNONCE