Nyhet

The Rolling Stones + Paul McCartney + Ringo Starr = sant

The Beatles-medlemmarna samarbetar på The Rolling Stones kommande album.

Enligt tidningen Variety har flera källor bekräftat att Paul McCartney och Ringo Starr har bidragit till ett oannonserat The Rolling Stones-album, som sägs vara producerat av Andrew Watt. McCartney har enligt uppgift spelat in baspartier för projektet, med sessioner som ägt rum i Los Angeles de senaste veckorna.

Det är ännu inte känt om Pauls bidrag kommer att göra finalen, eller om han kommer att medverka på samma låt som Starr. Tidningen rapporterar att Stones-projektet – som kommer att markera deras första album med nytt material sedan 2005 års A Bigger Bang – just nu är i mixningsfasen. Ett releasedatum för albumet har ännu inte meddelats, men frontmannen Mick Jagger har gett sporadiska uppdateringar kring nytt material de senaste åren.

För tre år sedan sa Jagger att bandet spelat in "ett gäng spår" och att de "avslutade sången och några andra instrument på dem". Han tillade: "Det låter bra, det vi redan har gjort – [det] låter ganska bra för mig".


Under 2022 sa också Stones-gitarristen Keith Richards att han och Jagger hade spelat in "fler [spår] än jag kan räkna" under en veckolång inspelningssession på Jamaica. Och förra månaden sa Richards i ett Instagram-inlägg att "det är lite ny musik på väg".

Paul McCartney berättade i en Q&A 2022 på sin officiella hemsida att han hade "spelat in med ett par personer", inklusive Watt. "Han är väldigt intressant – vi har haft kul," sa den forne Beatles-medlemmen om producenten. Watt har på andra ställen producerat för andra rockikoner som Pearl Jam, Iggy Pop och Ozzy Osbourne, varav den sistnämnde som han delade en Grammy-statyett med 2022 för bästa rockalbum för Patient Number 9.

Nyheten om samarbetet tycks lägga till den decennier långa rivaliteten mellan The Beatles och The Rolling Stones. Även om den till stor del var vänlig, återuppstod fejden 2021, när McCartney kallade Stones som "ett bluescoverband". Som svar slog Jagger tillbaka under en show i Los Angeles som McCartney deltog på och sa att The Beatles "kommer att göra oss sällskap i en bluescover senare".


LÄS OCKSÅ: En välsmord rockmaskin – 50 år med Rolling Stones

ANNONCE