Nyhet

Caroline Polachek slår tillbaka: "Jag är inte den här generationens Kate Bush"

"Jag är den här generationens Caroline Polachek."

Popsensationen Caroline Polachek är "oändligt jävla irriterad" över att fans jämför henne med Kate Bush, skriver NME. Under fredagen gick hon till Twitter där hon skrev:

"Även om jag inser att det är en enorm komplimang, blir jag oändligt jävla irriterad över att få höra att jag är 'den här generationens Kate Bush'. HON är vår generations Kate Bush, hon är en aktiv artist som toppar listorna och är oersättlig. Jag är under tiden den här generationens Caroline Polachek".

Tracy Thorn, medlem i den nyligen återförenade Everything But The Girl, svarade "ja" på Polacheks tweet. "På tal om oersättliga legender," skrev då Polachek.

Sedan Polachek släppte albumet Pang för fyra år sedan har artisten jämförts med Bush. The Guardian skrev nyligen att hennes nya album, Desire, I Want To Turn To You, kommer att göra henne till "gen z's Kate Bush". Caroline berättade då:


"Att växa upp med att lyssna på artister som Fiona Apple, Kate Bush och Björk och se dessa kvinnor som gjorde anspråk på mycket uppmärksamhet, till synes utan kompromisser, kändes så ambitiöst för mig. Att arbeta med detta projekt är ett coolt äventyr: hur kan jag göra det på ett sätt som känns som att jag fortfarande har all min kreativa suveränitet och även min integritet?".

Det nya albumet, Desire, I Want To Turn Into You, tillkännagavs förra månaden och kommer att släppas den 14 februari. Caroline Polachek besöker även Göteborgsfestivalen Way Out West i augusti i år.

LÄS OCKSÅ: LYSSNA: Caroline Polachek ger försmak på nytt album


ANNONCE