Nyhet

Christer Björkman om “American Song Contest”-haveriet

"Jag kan ju bli jätteupprörd om jag tänker på alla de faktorer som de inte lyckades med för att nå ut med programmet."

Eurovision Song Contest togs 2022 över atlanten och NBC satsade stort med Snoop Dogg och Kelly Clarkson som programledare. Ansvariga för att konceptet skulle tas väl om hand var bland andra TV-veteranerna Christer Björkman och Peter Settman. Den enorma satsningen fick dessvärre ett svalt mottagande med en premiär som sågs av 2,9 miljoner tittare. Siffrorna störtdök sedan till drygt 1,5 miljoner. 

Christer Björkman gästade nyligen podcasten TV-fabriken och berättade vad han tror gick fel när NBC gjorde sin version av tävlingen, rapporterar Aftonbladet.

– Jag kan inte styra över hur kanalen lyckas få ut budskapet och hur de lyckas sprida vetskap om det här programmet. Det kan jag inte göra så mycket åt. Det är egentligen en fråga för dem att svara på. Är de nöjda med hur de fick ut budskapet? Nej, det tror jag inte. Är de nöjda med tittarsiffrorna? Nej, det tror jag inte heller. Är de nöjda med att de flyttade fyra veckor så de hamnade på samma startdatum som Idol? Nej, det tror jag inte heller de är nöjda med, säger Björkman och fortsätter:


– Jag kan ju bli jätteupprörd om jag tänker på alla de faktorer som de inte lyckades med för att nå ut med programmet.

Huruvida det blir en säsong två är ännu oklart. Flera chefer på NBC har bytts ut sedan premiären och förhandlingar pågår i detta nu. 

Artisten AleXa från Oklahoma vann den första upplagan av American Song Contest som avgjordes i maj 2022. 


LÄS OCKSÅ: Hon vann första American Song Contest

ANNONCE