Nyhet

Dalecarlia Music Awards presenterar artister

Bland artisterna som uppträder finns Melodifestivalvinnaren Toussaint ”Tusse” Chiza, det folkkära dansbandet Larz-Kristerz samt världsstjärnan Winona Oak.

Artisterna till den tionde upplagan av Dalarnas prestigefyllda musikgala, Dalecarlia Music Awards, presenteras idag samtidigt som biljetterna till galan släpps.

Förutom Toussaint ”Tusse” Chiza, Larz-Kristerz och Winona Oak, är även power-metalbandet Brothers Of Metal, folkmusikern Anna Ekborg och det unga och talangfulla stjärnskottet Peter Åberg klara.

Speciellt för årets jubileumsupplaga är att samtliga artister ackompanjeras av Dalarnas länsorkester, Dalasinfoniettan. Daniel Olsson, exekutiv producent för galan, berättar följande i ett pressmeddelande:


– Att än en gång få möjligheten att presentera en så fin line-up med uppträdande artister på årets Dalecarlia Music Awards är helt fantastiskt. Att vi år även har med hela Dalasinfoniettan tar hela galan till ytterligare en nivå.

För Toussaint ”Tusse” Chiza blir det andra gången som uppträdande artist på Dalecarlia Music Awards. Dock första gången inför levande publik.

LÄS OCKSÅ: Sabaton får behålla pris för årets folkbildare


– Det är alltid lika roligt att få spela på hemmaplan. Att dessutom få göra det tillsammans med Dalasinfoniettan under Dalecarlia Music Awards är otroligt inspirerande, säger Toussaint ”Tusse” Chiza.

Att Dalasinfoniettan får en stor roll i inramningen av årets gala gläder även David Lundblad, tillförordnad länsmusikchef.

– Dalasinfoniettan är enormt glada över att få delta i firandet av 10-årsjubileet. Under åren har mindre ensembler deltagit men det här blir första gången som hela orkestern är med vilket vi ser mycket fram emot, säger David Lundblad.


I samband med dagens artistsläpp öppnar också biljettförsäljningen med ordinarie biljett samt exklusiv VIP-biljett. Biljetterna säljs på dalacarliamusicawards.com.

Dalecarlia Music Awards äger i år rum på Magasinet i Falun 30 mars 2023. Årets upplaga blir den tionde i ordningen. Galan har instiftats för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas fantastiska musikliv. Huvudmannaskapet för 2023 års upplaga bärs av Musik i Dalarna och Dalapop. Arbetet leds av projektledare Liz Almqvist. Nominerade artister kommer att presenteras under våren.

LÄS OCKSÅ: Ännu en BTS-medlem satsar på solokarriär


ANNONCE