Nyhet

Fans kritiserar Pink Floyds nya "woke"-logga

"Du vet att du är homofob när du blir arg på regnbågen som alltid har varit Pink Floyds logotyp."

Förra veckan tillkännagav de legendariska progrockarna Pink Floyd att albumet Dark Side Of The Moon kommer släppas i en speciell 50-årsjubileumsbox, skriver Loudwire. Skivan från 1973 pryds av ett prismabrytande ljus som skapar regnbågens färger.

För att lansera den nya boxen delade bandet en uppdaterad version av omslaget som sin profilbild på Facebook. Där ser man siffrorna "50" där nollan är färglagd med regnbågens färger, som en blinkning till originalkonstverket på Dark Side Of The Moon.


 

Några fans såg dock en nya profilbilden som ett ställningstagande för HBTQ+-rörelsen, och delade sin ilska över vad de trodde var ett sätt att framstå som "woke".

"Ta bort regnbågen, det får er att se dumma ut!", skrev ett fan medan en annan sade: "Finns det en straight flagga? Jag vill ha lika representation, missförstå mig inte, vi borde alla vara sanna mot de vi är."


Ett antal Pink Floyd-fans svarade genom att skratta åt den missriktade kritiken och skrev bland annat i kommentarsfältet: "Jag trodde att det var ett skämt och var tvungen att se efter själv. Får folk verkligen raserianfall över regnbågen som ALLTID har funnits där i det ikoniska omslaget?"

En annan tillade: "Du vet att du är homofob när du blir arg på regnbågen som alltid har varit Pink Floyds logotyp. Det lyser ur triangeln; det representerar livets början och alla vägar som tagits och påverkar en under en livstid."


 

Den nya samlingsboxen kommer att anlända den 24 mars och firar jubiléet med en nyremastrad version av albumet. Återutgåvan kommer att innehålla en CD och en gatefold-vinyl av albumet, plus Blu-Ray och DVD-ljud med original 5.1-mix och remastrade stereoversioner.

Pink Floyd släppte förra året den speciella förmånssingeln Hey Hey Rise Up för att samla in pengar till humanitära välgörenhetsorganisationer som hjälper dem som drabbats av det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina. I december avslöjade bandet att de hade samlat in 6 miljoner svenska kronor med hjälp av låten.


LÄS OCKSÅ: KLASSIKERN: Pink Floyds bästa platta?

ANNONCE