Nyhet

LYSSNA: The National ger första smakprovet på kommande album

"När Matt kom in med den låten i djupet av sin depression kändes det som en vändpunkt för oss."

The National meddelar att deras nionde studioalbum First Two Pages Of Frankenstein kommer att släppas den 28 april. Albumet präglas av suggestiva melodier och fängslande berättelser, och gästas av Taylor SwiftPhoebe Bridgers och Sufjan Stevens. Redan nu bjuder bandet på ett första smakprov från plattan i form av singeln Tropic Morning News
 
Singeln är skriven av bandets sångare Matt Berninger och hans fru Carin Besser och fick sin titel från ett uttryck Besser hittat på för att beskriva det domedagsskrollande många av oss ägnar oss åt.

– När Matt kom in med den låten i djupet av sin depression kändes det som en vändpunkt för oss, säger Aaron Dessner, gitarrist, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är nästan en Dylan-liknande text och det är så roligt att spela; allt kändes plötsligt som att det vaknade till liv igen.
 
The National består av Matt Berninger, bröderna Bryce och Aaron Dessner samt bröderna Scott och Bryan Devendorf. Bandet bildades i New York 1999 och har sedan dess haft fem topp 10-album på Billboard 100 och vunnit en Grammy i kategorin bästa alternativa album för Sleep Well Beast från 2017. 
 
Lyssna på Tropic Morning News nedan.


LÄS OCKSÅ: INTERVJU: The National: Den maktlösa människan

ANNONCE