Nyhet

Designer felaktigt kreddad för Zara Larssons Burzum-klänning

Kontroverserna fortsätter kring den klänning som popstjärnan bar under fredagens P3 Guld. Dagens Nyheter skriver att klänningen inte var skapad av Raf Simons som hävdats, utan av ett turkiskt-brittiskt märke.

Under fredagen bar Zara Larsson en klänning med ett tryck från det norska metalbandet Burzum, vars medlem Varg Vikernes har dömts för mord och tre mordbränder efter att ha bränt ner kyrkor. Han har dessutom dömts för hets mot folkgrupp och anklagas för att vara nazist.

Artisten uppgav i sin kommentar till Aftonbladet att det hela var ett misstag, och i rapporteringen om händelsen skriver tidningen följande citat från Zara: "För att förtydliga så var det inte Burzums merch jag hade på mig, jag hade på mig Raf Simons (med ett tryck av dem då, I guess)".

Dagens Nyheter skriver att man har kontaktat modehusets pressavdelning, vilka dementerar uppgifterna om att de ska ha haft något att göra med klänningen.


Ebba Lindqvist, Zara Larssons pressansvariga, skriver i en kommentar till Dagens Nyheter att Zara "inte uppgett" att klänningen skulle vara skapad av Raf Simons – men läderkavajen hon bar över klänningen var det.

Istället var klänningen gjord av det turkisk-brittiska märket Dilara Findikoglu. Flera internationella medier har därmed felaktigt skrivit att det är Raf Simons som står bakom klänningen.

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson bar Burzumtryck på P3 Guld: "Oopsie"

ANNONCE