Nyhet

Hon gästar Melodifestivalen på lördag

Förra årets vinnare, Cornelia Jakobs, gästar den första deltävlingen i Melodifestivalen på lördag.

För första gången sedan 2020 åker Melodifestivalen ut på turné igen. Den första deltävlingen äger rum i Göteborg den 4 februari och därefter följer Linköping, Lidköping, Malmö, Örnsköldsvik och sedan finalen på Friends Arena i Stockholm den 11 mars. Årets programledare är Jesper Rönndal och Farah Abadi.

Med som gästartist under det första avsnittet är förra årets vinnare Cornelia Jakobs, som tog hem segern med låten Hold Me Closer, som placerade sig på en fjärde plats i Eurovision Song Contest i italienska Turin.

"Det känns så lyxigt att få komma tillbaka och återuppleva alla minnen från senaste året men slippa tävlingsmomentet och nervositeten. Nu kan jag bara njuta av varje sekund av den här underbara cirkusen", säger hon i ett uttalande till TT och fortsätter:


"Att spela live är det bästa jag vet och anledningen till att jag skriver musik. Så att få komma tillbaka till Melodifestivalsscenen tillsammans med hela mitt band och bjuda på en rockkonsert känns otroligt fett. Jag hoppas på allsång, glitter och en massa rosa fjäderboor".

LÄS OCKSÅ: LISTA: Hela startfältet i Melodifestivalen 2023

ANNONCE