Nyhet

LYSSNA: Fever Ray och brodern Olof Dreijer återförenas i ny låt

I musikvideon till den nya singeln Kandy ser vi återigen syskonen på scen.

Karin Dreijer, mer känd under artistnamnet Fever Ray, släpper nu singeln Kandy från det kommande albumet Radical Romantics som kommer ut den 10 mars.

Låten har samproducerats och skrivits av Fever Ray och hens bror Olof Dreijer – forna medlemmarna av duon The Knife som upplöstes 2014. Kandy är ett av fyra spår på det kommande albumet som fick syskonen att återförenas för att skriva och producera låtar på första gånger på åtta år, skriver NME.

– Jag försökte komma in så mycket som möjligt i Fever Ray-vibes och provade många olika stilar, eller kläder som jag brukar säga när jag pratar om olika förslag på musikproduktion. Men till slut tog vi ut samma synthesizer, SH101, som användes för The Knife-låten The Captain och det fungerade bara, berättar Olof i ett pressmeddelande.


Musikvideon till den nya singeln är regisserad av Martin Falck, och visar syskonen tillsammans på scenen med en blinkning till videon till The Knifes Pass This On. Se videon nedan:

Fever Rays nya album släpps den 10 mars, och har förhandsvisats med två andra singlar – What They Call Us i oktober och Carbon Dioxide i november.

LÄS OCKSÅ: Fever Ray tillbaka med unik spelning i Sverige


ANNONCE