Nyhet

Bandet blev bannlysta i Malaysia – efter kyss på scen

En protesterande kyss mellan Matthew Healy och bandets basist ledde till att The 1975 blev bannlysta från Malaysia och de två sista dagarna av Good Vibes Festival ställdes in.

Good Vibes Festival i Malaysias huvudstad, Kuala Lumpur, hade bokat The 1975 som en huvudattraktion på festivalens första dag. Poprockbandets framträdande blev dock kortare än väntat, efter att en kyss mellan bandets sångare och basist ledde till att bandet "förvisades från Kuala Lumpur", som Matt Healy beskrev det på scenen kort efter kyssen. Detta rapporteras av flera medier – inklusive Pitchfork.

I Malaysia är homosexualitet förbjudet enligt lag och kan resultera i upp till 20 års fängelse. Under konserten sade frontmannen att dessa lagar är "jävligt löjliga". 

Efter kyssen sade Matthew Healy till publiken: "Okej, vi har just blivit bannlysta från Kuala Lumpur. Vi ses senare".

Malaysias kommunikationsministerium ställde officiellt in festivalen följande eftermiddag. The 1975 skulle också ha spelat två andra gånger i Asien efter besöket på Good Vibes-festivalen, på We The Fest i Jakarta, Indonesien och sedan en konsert i Taipei, Taiwan. De ställde in båda konserterna.

"Bandet tar aldrig lätt på beslutet att ställa in en konsert och såg väldigt mycket fram emot att spela för fans i Jakarta och Taipei, men på grund av rådande omständigheter är det tyvärr omöjligt att genomföra de planerade konserterna", löd ett uttalande från bandet.

LÄS MER: Artistens diss mot The 1975-sångaren: "Trött på mikroaggressionerna"

ANNONCE