Nyhet

Coldplay slår rekord – första internationella akt att sälja ut fyra Ullevi

Coldplay har gått av scenen på Ullevi för fjärde kvällen på fem dagar.

Detta innebär att det brittiska bandet blir historiskt som första internationella akt att sälja ut fyra stycken kvällar på Ullevi under samma turné.

Coldplay befinner sig just nu ute på världsturnén Music Of The Spheres som drivs av ett hållbarhetsinitiativ.

GAFFAs recensent Julia Hvalgren var på plats den 8 juli på Ullevi och beskrev konserten som att allsången trängde sig obehindrat in i varje fönster i närheten av arenan. "Chris Martin lyckas få hela Ullevi att lägga undan mobilerna" är ett utdrag ur recensionen som du kan läsa i sin helhet här.

Turnén har blivit en plattform för att främja hållbara exempel, gröna teknologier och miljöengagemang. Bandet är nära att minska sina koldioxidutsläpp med 50% jämfört med tidigare turnéer. För att uppnå detta har de tagit flera initiativ där publiken får bidra till elproduktionen. De tar också socialt ansvar. Bland annat genom att erbjuda personer med synnedsättning möjlighet att känna på scenen före konserten, erbjuda teckenspråksgestaltning under konserten samt subpacks som vibrerar för att förstärka liveupplevelsen för personer som är döva eller har nedsatt hörsel.

– Coldplay är förmodligen världens just nu största band och förmodligen även bäst på konserter i stadionformat. Det är otroligt hedrande att vi fått följa dem hela vägen från den första konserten på Kägelbanan / Södra Teatern år 2000 till att 23 år senare sälja ut fyra kvällar på Ullevi. Att bandet dessutom går i bräschen för hållbarhet är otroligt inspirerande, säger Ola Broquist, på arrangören Luger, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Sökte dejt till Coldplaykonsert – fick svar från oväntat håll


ANNONCE