Nyhet

Hör Coldplay tolka Aquas Barbie Girl

Coldplay slog nyligen rekord som första internationella akt att sälja ut fyra Ullevi. På en senare spelning i Amsterdam ville två fans höra en tolkning av Aquas Barbie Girl och Chris Martin är inte den som säger nej.

Coldplay gav nyligen fyra konserter på Ullevi på fem dagar. Det brittiska bandet befinner sig just nu ute på världsturnén Music Of The Spheres som drivs av ett hållbarhetsinitiativ.

GAFFAs recensent Julia Hvalgren var på plats den 8 juli på Ullevi och beskrev konserten som att allsången trängde sig obehindrat in i varje fönster i närheten av arenan. "Chris Martin lyckas få hela Ullevi att lägga undan mobilerna", är ett utdrag ur recensionen som du kan läsa i sin helhet här.

När bandet spelade i Amsterdam på söndagen den 16 juli så fick två fans komma upp på scen. Med sig hade de en skylt som uppmanade frontmannen Chris Martin att spela Barbie Girl

"Vem går på en Coldplay-konsert och önskar Barbie Girl?", sa en förvirrad Chris Martin och svarade sedan själv: "Ni gör, okej."

Frontmannen gav sig på ett försök att spela låten på piano trots att han överdrev och sa att han inte hade hört den på ungefär 30 år. Bandet har nämligen sedan tidigare gjort en tolkning av låten när de turnerade i början av 2000-talet för att marknadsföra sitt andra album A Rush Of Blood To The Head. Enligt NME framfördes covern under en spelning i den danska huvudstaden Köpenhamn 2002 där gitarristen Jonny Buckland och Chris Martin delade på sånginsatsen som Ken respektive Barbie. Tolkningen avbröts efter drygt en minut då de inte kunde sluta skratta.

Denna gång avbröts låten ännu tidigare när Chris inte kunde komma ihåg texten trots att publiken inte var sen med att sjunga med.
Danska Aquas hit från 1997 har på sistone fått stor uppmärksamhet igen efter att en film om Barbie med samma titel som dockan kommer att ha biopremiär imorgon. Chris skämtade om att han gjorde sin insats för att hjälpa filmen att nå framgång. 

En annan som har valt att tolka låten på sistone är Alice Glass som tidigare utgjorde halva duon Crystal CastlesLÄS MER: Coldplay slår rekord – första internationella akt att sälja ut fyra Ullevi

ANNONCE