Nyhet

Kändisbarn blir skådespelare i film om Gyllene Tider

Det står nu klart att det blir debutanter som får axla huvudrollerna i den kommande filmen om popbandet Gyllene Tider.

Hösten 2021 kunde vi berätta att det nordiska dramaproduktionsbolaget Nevis Productions har säkrat ett avtal med Gyllene Tider om att göra en film och en TV-serie baserad på bandets väg till berömmelse och framgång.

– Berättelsen om killarna i Gyllene Tider kan vara historien om vilken ung småstadsmänniska som helst. De skakiga möjligheterna efter avslutad skolgång, de osäkra framtidsutsikterna. Men, inspirerade av erans new wave- och powerpopscen, sammanfogade i vår lilla replokal, hittade vi ett mycket ovanligt sätt att växa upp på, berättade Per Gessle då i ett pressmeddelande och fortsatte:

– De tidiga och galna Gyllene Tider-åren förändrade våra liv för alltid. Och det verkar som om vi kan ha förändrat andra människors liv också på vägen. Grabbarna och jag är alla glada över att vara en del av den här produktionen.

Sedan letade man efter filmens Per Gessle och övriga karaktärer. En öppen casting hölls i Halmstad, där filmen senare även kommer att spelas in. Halmstadsdialekt var inget krav enligt produktionsbolaget.


"Sugen på att bli filmstjärna? Här har du din chans", skrev frontmannen själv på Facebook vid denna tidpunkt.

Filmen berättar historien om hur ett litet band från Halmstad kom att bli ett av Sveriges största. Och precis som Gyllene Tider en gång var helt nya på scenen porträtteras bandmedlemmarna nu utav fem debutanter som har plockats ut till att axla huvudrollerna. Valdemar Wahlbeck gestaltar Per Gessle, Lancelot Hedman Graaf spelar rollen som Anders Herrlin, Phoenix Parnevik som Micke Syd Andersson, Ville Löfgren som Mats ”MP” Persson och Xawier Kulas spelar Göran Fritzon.

Filmen har biopremiär nästa sommar.

Gyllene Tider är just nu aktuella med det nya albumet Hux Flux och den tillhörande sommarturnén som inleds idag i Halmstad.

LÄS MER: Gyllene Tider släpper ny singel: "Det är nog lite typiskt för mitt temperament"
ANNONCE