Nyhet

Gyllene Tider släpper ny singel: "Det är nog lite typiskt för mitt temperament"

Nästa fredag släpper bandet den nya singeln Chans. Det är den första försmaken på det kommande albumet Hux Flux som släpps den 30 juni.

I höstat meddelade Gyllene Tider att de kommer ge sig ut på en stor Sverigeturné i sommar, med start i Halmstad den 7 juli. Nu presenterar de även den första singeln, Chans, som släpps den 31 mars från kommande album Hux Flux.

Låten beskrivs som ett klassiskt Gyllene Tider-sound med Göran Fritzons Farfisaorgel som vägvisare. Och som om inte det vore nog har den sällskap av ytterligare en tvättäkta popstänkare: Sanna Mina Ord, även den hämtad från Hux Flux.

I ett pressmeddelande förklarar man varför två energirika och poppiga låtar dyker upp under en stillsam akustisk soloturné.


– Det är nog lite typiskt för mitt temperament. När jag har spelat för mycket akustiskt får jag spader och vill bara spela powerpop efter ett tag. Och en snabb koll med resten av bandet klargjorde att alla ville omvärdera beslutet att lägga ner, säger Per Gessle i ett uttalande.

Han fortsätter:

– Jag tror att pandemin ändrade på allt. Efter den längtade alla efter lite trygghet igen och den är ju lättast att hitta hos vänner och familj, så att börja fundera på Gyllene Tider igen var inte så svårt. Vi insåg att vi inte var färdiga än. Och när vi väl hade bestämt oss för att göra en ny turné 2023 satte jag igång att skriva.


Bandet bildades i slutet av 1970-talet med Per Gessle, Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon som medlemmar. Senast 2019 återförenades bandet då Gyllene Tider firade 40 år som band med skivan Samma Skrot Och Korn.

LÄS OCKSÅ: Gyllene Tider är tillbaka – drar på sommarturné

ANNONCE