Nyhet

Randy Meisner är död

Eagles grundare har avlidit 77 år gammal.

Musikern Randy Meisner som är mest känd för att ha grundat Eagles har gått bort. Detta meddelar bandet i ett uttalande i sociala medier.

"The Eagles är ledsna att rapportera att grundaren, basisten och sångaren, Randy Meisner, gick bort i går kväll (26 juli) i Los Angeles vid en ålder av 77, på grund av komplikationer från kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL)." 

Som originalbasist för countryrockgruppen Poco var Randy i framkanten av den musikaliska revolutionen som började i Los Angeles i slutet av 1960-talet. 1971 bildade han tillsammans med Glenn Frey, Don Henley och Bernie Leadon Eagles och bidrog till bandets album Eagles, Desperado, On The Border, One Of These Nights och Hotel California. Han valdes in med Eagles i Rock and Roll Hall of Fame 1998.

"Randy var en väsentlig del av Eagles och var avgörande för bandets tidiga framgångar. Hans röstomfång var häpnadsväckande, vilket framgår av hans signaturballad, Take It To The Limit."

Randy föddes den 8 mars 1946 i Scottsbluff, Nebraska och innan han var med i Poco var han basist och sångare i Rick Nelsons Stone Canyon Band. 

Nedan kan du lyssna på Randy Meisners Hearts On Fire:



LÄS MER: Morrissey kritiserar hyllningar i samband med Sinéad O'Connors död

ANNONCE