Nyhet

Timbuktu får Evert Taube-pris

Orusts Evert Taube-pris ges till en lyriker som skriver i Evert Taubes anda.

Pristagaren Jason Diakité, känd under artistnamnet Timbuktu, får en prissumma på 50 000 kronor. Juryn anser att artistens "brännande samhällskritiska texter" har skapat en plattform för den nya svenska lyriken, även om artisten ifråga erkänner att han inte kan så mycket om Evert Taube.

"Jag har väldigt dålig koll på Taube, dock är äran att få ett pris i hans namn enorm då jag förstått att hans lyrik är en del av den svenska nationalskatten. Jag tackar och bockar och hoppas att min bästa lyrik ligger framför mig", säger Jason Diakité i ett pressmeddelande. 

Timbuktu befinner sig just nu på en sommarturné. Denna gång återvänder Diakité till sina musikaliska rötter och har bjudit in Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large för att skapa en blandning av old school och modern hiphop.

Under sin karriär har Timbuktu givit oss flera stora hits, som Alla Vill Till HimlenDet Löser Sig och The Botten Is Nådd. Utöver musiken har han även prövat på rollen som programledare i radio och TV, och har även etablerat sig författare.

Turnén fortsätter i juli med spelningar i Göteborg, Fredrikstad, Norrköping, Rättvik och Bjärred, och slutligen avslutas den i Langesund, Norge, den 5 augusti.

LÄS MER: KLASSIKERN: Världens mest sålda skiva

 


ANNONCE