Nyhet

Alice Cooper släpper nytt – i samarbete med svenska låtskrivare

"När du har ett band som är så här bra tror jag på att visa upp det, och det här är mitt sätt att göra det."

Rock- och skräckikonen Alice Cooper är albumaktuell med sin kommande fullängdare Road.

Under gårdagen släpptes det första smakprovet från albumet, singeln I’m Alice, som skrivits av Cooper själv tillsammans med svenskarna Kee Marcello och Anders Fästader.

Kee Marcello kommenterar släppet i ett inlägg på Instagram:


”När jag började spela gitarr på 70-talet slog Alice Coopers album Killer, School’s Out och Billion Dollar Babies mig som en blixt från klar himmel, och att ett av mina första band döptes till Easy Action (som Coopers album från 1970) är knappast ett sammanträffande. Snabbspola till när jag och min låtskrivarpartner Anders Fästader fick idén att skriva en låt om Alice Cooper – och pitcha den till Alice Cooper. Att vi båda växte upp med hans musik gjorde att vi ville skriva en gammal go ’signaturmelodi’ med målet att putsa upp glansen hos denna ikoniska chockrockare. Och idag släpper han i egen hög person låten I’m Alice som den första singeln och videon från hans kommande album. Det känns som att cirkeln sluts!”


Albumet Road är producerat av Bob Ezrin, partner till Cooper sedan länge, och bandet utgörs av Ryan Roxie (gitarr), Tommy Henrikson (gitarr), Nita Straus (gitarr), Chuck Garrick (bas) och Glen Sobel (trummor).

”På Road ville jag involvera bandet i grunderna på alla låtar. Jag träffar dem bara när vi är ute på vägarna. Så jag ville att de skulle vara lika tajta som under en konsert fast på allt nytt material. När du har ett band som är så här bra tror jag på att visa upp det, och det här är mitt sätt att göra det”, säger Cooper om sitt nya album, enligt Blabbermouth.

Road släpps den 25 augusti och till hösten väntas Cooper och hans band dyka upp på vägarna i Europa.


Lyssna på singeln I’m Alice här:

LÄS OCKSÅ: LYSSNA: THE HIVES SLÄPPER NY SINGEL OCH MUSIKVIDEO

ANNONCE