Nyhet

Första banden klara för Sweden Rock Festival 2024

Judas Priest, Alice Cooper och Parkway Drive är några av de akter som spelar på nästa års festival.

Sweden Rock Festival 2024, som äger rum i Sölvesborg den 5-8 juni, har avslöjat de första sex bekräftade akterna som kommer att uppträda under evenemanget. Festivalen, som kommer att inkludera cirka 90 akter totalt, kommer att blanda gamla favoriter med ett gäng förstabesök.

Här är de första sex banden som har blivit bokade:

Judas Priest: Det klassiska heavy metal-bandet från Birmingham har en imponerande historia sedan sin debut 1974. De släpper sitt 19:e studioalbum, Invincible Shield, i mars 2024, och singeln Panic Attack ger en försmak av vad fansen kan förvänta sig.


Alice Cooper: Alice Cooper, som betraktas som en av skräckrockens pionjärer, har varit i branschen i över 50 år. Hans 29:e studioalbum, Road, tar inspiration från livet på vägarna och de klassiska albumen Love it to Death, School's Out och Billion Dollar Babies.

Parkway Drive: Den australiensiska metalcore-gruppen Parkway Drive har gjort sig ett namn på den internationella scenen. Med album som Ire, Reverence, och Darker Still har de blivit en framstående modern metalakt.

Avantasia: Tobias Sammet leder detta projekt som har släppt nio konceptalbum och har samarbetat med en rad framstående sångare. De har tidigare varit framgångsrika på Sweden Rock Festival och återvänder 2024.


Bruce Dickinson: Iron Maidens frontman kommer till festivalen med sitt soloprojekt. Sedan han 1990 släppte sitt första album i eget namn har han utgett klassiska album som Balls To Picasso och The Chemical Wedding.

Electric Callboy: Det tyska bandet Electric Callboy, som själva beskriver sin stil som "porno metal", har byggt en dedikerad följarskara. Deras senaste album, Tekkno, inkluderar hits som Pump It och Spaceman.

Biljetter till Sweden Rock Festival 2024 släpps via Ticketmaster den 31 oktober kl 10.00. Fler band kommer att avslöjas allt eftersom evenemanget närmar sig.


LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Om det är något man kan lita på är det Sweden Rock Festival

ANNONCE