Nyhet

Five Finger Death Punch ställer in som förband till Metallica på Ullevi

Efter att ha missat flera spelningar har det amerikanska rockbandet nu beslutat att avbryta resten av sin Europaturné. Ersätter gör istället Nightwishs sångare Floor Jansen och Epica.

Det amerikanska rockbandet Five Finger Death Punch har avbrutit sin pågående Europaturné på grund av sångaren Ivan Moodys hälsoproblem, rapporterar Loudwire.

Moody har nyligen genomgått en operation för tre bråck, en åkomma som ledde till att bandet tidigare missade flera turnédatum. Detta innebär att de inte kommer att spela som förband till Metallica på Ullevi i Göteborg den 18 juni. Nightwishs sångare Floor Jansen och Epica är de som kommer att ersätta bandet.

Enligt Moody själv är smärtan att sitta upprätt "outhärdlig", för att inte tala om ansträngningen att sjunga metalsånger. Han förklarade att operationen var mer utmattande än vad han ursprungligen trott, vilket har påverkat hans förmåga att arbeta.


De sista tre konserterna som skulle ägt rum i Rumänien, Sverige och Schweiz har nu ställts in. Hans medicinska team har rådgivit honom att vila och avstå från resor till början av juli för att säkerställa att han återhämtar sig helt och kan börja den nordamerikanska delen av turnén den 21 juli i York, PA utan ytterligare avbrott.

Bandet riktar ett särskilt tack till Metallica för deras oavbrutna stöd under denna svåra tid och till Floor Jansen och Epica för att de ställt upp med kort varsel för att fylla deras plats. Framför allt tackar de sina fans för deras förståelse och tålamod. De försäkrar att de kommer tillbaka nästa år och att de har flera andra saker planerade.

Trots att avbrytningen är en stor besvikelse, kommer den inte som någon överraskning med tanke på den tidigare rapporteringen om Five Finger Death Punchs hälsoproblem. Bandet har annonserat att de ställer in sina sista tre sommarspelningar i Europa på grund av medicinska bekymmer relaterade till Moodys nyligen genomförda bråckoperation. 


LÄS OCKSÅ: Five Finger Death Punch ställer in Grönanspelning


ANNONCE