Nyhet

Haim slår tillbaka mot kommentarer om fejkat basspel

Syskongruppen bemötte det kritiserade inlägget på sin Instagram-story.

I slutet av förra veckan uppträdde Haim på ”New York City’s Governors Ball Music Festival”, där de bland annat spelade låtar som Now I’m In It och Summer Girl.

I ett klipp från konserten uppladdat på NME:s Instagram, när gruppen framför My Song 5, kommenterade en användare:

”Är det bara jag eller låtsas den där basisten spela?”


Efter kommentaren laddade Haim upp en skärmdump av inlägget på sin Instagram-story, där de bemötte inlägget:

”Jag är van vid att se den här skiten på varje jävla video där vi spelar, men jag är så bortom det. Säg aldrig att vi inte spelar våra egna jävla instrument.”

I efterdyningarna av NME:s inlägg har flera andra användare kommit till bandets och Este Haims försvar.


Signaturen ”haimbrasil” skriver:

”Det är alltid män som snackar skit om kvinnor som spelar rock. Var lite mer originella nästa gång grabbar.”

En annan användare kommenterar:


”Det är 2023 och det finns fortfarande män som snackar skit om kvinnor i musikbranschen och påstår att ’de inte spelar själva’ eller att ’ingen kommer att lyssna på dem i framtiden’. Håll käft och häng med, kvinnor i musikbranschen har alltid funnits, ni är bara rädda för att de är bättre än er.”


GAFFA pratade med Haim redan 2020, då de öppnade upp om ett antal ämnen. Allt från skapandet av albumet Women In Music Pt. III, till deras sound och Danielle Haims depression:

"Jag tror att texterna bara var ärliga om det som hände just då. Jag gick igenom en period av post-turné-depression. Vi ville aldrig sluta, att ta en paus ligger inte riktigt i vår natur, men jag var tvungen att stanna upp och försöka förstå vad som höll på att hända med mitt psyke. Vi försökte fortsätta skriva medan jag var nere i det här mörka hålet. Jag hittade en teurapeut … och det pratar jag om i vår låt Now I’m In It."

I januari hintade gruppen om att ett nytt album är på gång i en TikTok-video, ytterligare detaljer har dock inte avslöjats ännu.


@haimtheband

Haim4

♬ original sound - A24

LÄS OCKSÅ: SYSKONGRUPPEN HAIM HINTAR OM ETT FJÄRDE ALBUM


ANNONCE