Nyhet

Hon gör den officiella VM-låten

I sommar beger sig det svenska damlandslaget till Australien och Nya Zeeland för att tävla i världsmästerskapet i fotboll. Men redan nu står det klart att Miss Li gör årets officiella VM-låt.

Artisten, som själv haft en fotbollskarriär innan musiken, har skrivit Våran Sång tillsammans med producenten och låtskrivarpartnern Sonny Gustafsson och Linnea Södahl.

– Hela mitt liv kretsade runt fotboll från att jag var 6 till 17 år. Jag tränade varje dag, gick fotbollsgymnasiet, åkte på elitläger och värvades till allsvenskan. Sen kom skador emellan och jag började skriva musik istället. Det känns verkligen som att cirkeln sluts nu när jag får släppa denna VM-låt, peppa fansen, heja fram landslaget och samtidigt berätta om min egen resa, säger Miss Li enligt ett pressmeddelande.

Landslaget spelar de tre gruppspelsmatcherna mot Sydafrika den 23 juli, Italien den 29 juli samt Argentina den 2 augusti.


– Redan från första gången vi fick höra låten, när Miss Li besökte laget i Malmö i april, kändes det självklart att låten kommer bära fram både oss och alla supportrar under mästerskapet, säger Zećira Mušović, landslagsmålvakt, enligt meddelandet.

I ett inlägg på Facebook skriver artisten själv:

"Gissa vem som gör den officiella VM-låten till damernas fotbolls-VM i sommar? Och gissa om den släpps redan på fredag?????"


Den officiella VM-låten Våran Sång släpps alltså fredagen den 9 juni.

LÄS OCKSÅ: DALECARLIA 2023: HÄR ÄR ÅRETS VINNARE

 


ANNONCE