Nyhet

DALECARLIA 2023: Här är årets vinnare

Igår kväll avslutades den tionde upplagan av Dalecarlia Music Awards på Magasinet i Falun och priser delades ut i totalt 14 kategorier. Musikgalan har instiftats för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas musikliv.

För tionde året i rad arrangerades Dalarnas glammigaste musikfest där bland andra Miss Li, Bolaget och Broder Henrik Rapp stod som vinnare. Under kvällen uppträdde även liveartister som Larz-Kristerz och Winona Oak – samtliga ackompanjerade av Dalasinfoniettan. Konferencierer på galan var Emma Hulander och Martin Eriksson från P4 Dalarna.

– Ännu en gång manifesteras hur otroligt välmående musiklivet i Dalarna är. Årets upplaga av Dalecarlia Music Awards visar verkligen på den enorma bredden och styrkan som finns här just nu. Med tanke på hur många som når stora framgångar med sin musik vet jag att galan är oerhört uppskattad för att få träffas under trevliga former och samtidigt få erkännande hemifrån, säger Liz Almqvist, galans projektledare i ett pressmeddelande.

ÅRETS VINNARE


Årets artist: Miss Li
Årets band: Bolaget
Årets låt: Miss Li – X
Årets album: Ellinor Brolin – Det trejde årtusendet
Årets liveupplevelse: Kristina från Duvemåla
Årets musikvideo: Broder Henrik Rapp – Den sista sommaren (Kristoffer Davidsson)
Årets låtskrivare: Litens Anton Nilsson
Årets nykomling: Elin Rehn
Årets producent: Mats Björke
Årets folkmusik: Dalarnas Lussibrud
Årets klassiska: Dala-Floda Operafest
Årets arrangör: Midsommarfesten Leksand
Studieförbundets pris: Jennie Tiderman-Österberg
Juryns hederspris: Margaretha Mattsson

LÄS OCKSÅ: Miss Li släpper singel om alla sina ex

ANNONCE