Nyhet

Jesse Malin drabbad av sällsynt stroke

New York-punkaren Jesse Malin, bland annat känd som frontfigur i hardcorebandet Heart Attack, har blivit delvis förlamad efter en sällsynt sorts stroke i ryggraden, kallad ryggmärgsinfarkt.

I en intervju med Rolling Stone berättar Malin att han varit förlamad från midjan och neråt sedan början av maj, då han kollapsade på en restaurang.

– De här sex veckorna har varit det svåraste jag någonsin gått igenom. De säger att de inte riktigt förstår det och att de inte är säkra på vad mina chanser är. Doktorernas besked har varit tuffa och det finns tillfällen då man bara vill gråta och är rädd. Men jag säger till mig själv att jag kan få det att funka. Jag kan läka min kropp, säger Malin till tidningen och fortsätter:

– Häromdagen fick jag komma ut i en rullstol, jag åkte genom lobbyn, kunde se solskenet genom glaset och började storgråta. Det kändes som att jag såg mig själv i en film. Jag kände inte den här personen. Så småningom tog jag mig samman och bara andades in luften sittandes i en park.


Efter händelsen har Malins manager och ett gäng av hans musikervänner startat en insamling där intäkterna går till att täcka artistens ökade sjukhuskostnader.

I en beskrivning på insamlingens hemsida står det bland annat att ”vägen tillbaka kommer att vara lång och tuff” och att både traditionella och alternativa mediciner kommer att behöva användas för att få Malin på fötter igen.

LÄS OCKSÅ: JOSH HOMME DRABBAD AV CANCER


ANNONCE