Nyhet

LYSSNA: The Weeknd släpper ny låt med Madonna och Playboi Carti

"Jag har alltid velat samproducera ett Madonna-album."

Abel Tesfaye, mer känd som The Weeknd, meddelar att han har arbetat tillsammans med Madonna och Playboi Carti för att skapa den senaste låten Popular till den nya HBO-serien The Idol. Denna nya låt följer den ledande låten Double Fantasy, som The Weeknd skapade tillsammans med Future. Båda låtarna kommer att ingå i soundtracket till The Idol, Vol. 1, som släpps tillsammans med showens premiär i juni.

I en intervju med Zane Lowe på Apple Music 1 avslöjar The Weeknd att låten ursprungligen skapades som ett samarbete med Playboi Carti. Han berättar att han länge har velat arbeta med Madonna, och att han hoppas att Popular kan vara en aptitretare för ett framtida, större samarbete.

– Jag har alltid velat jobba med henne. Jag har alltid velat samproducera ett Madonna-album. Hon är en visionär och hon har en så unik vision, och jag vill bara komma in i hennes värld och skapa ett klassiskt Madonna-album. Det var alltid min dröm. Förhoppningsvis är det här aptiten för det, säger Tesfaye till Apple Music 1 enligt Pitchfork.

HBO-serien The Idol har dock hamnat i blåsväder efter anklagelser om misskötsel av produktionen, rapporterar Rolling Stone. Det har även framkommit att produktionsteamet bakom showen, bestående av The Weeknd, Sam Levinson och Reza Fahim, anklagats för att ha avvikit från det ursprungliga manusets "feministiska perspektiv".


LÄS OCKSÅ: The Weeknd byter namn – till sitt namn 


ANNONCE