Nyhet

Noel Gallagher om The 1975: ”Är det jag som är en surgubbe, eller är det här skit?”

"Jag vet inte vad det är, men det är absolut inte rock."

I ett nytt avsnitt av NME:s intervjuserie In Conversation har den halvan av Oasis, Noel Gallagher, delat med sig av sina tankar kring modern rock och vilka artister han uppskattar och inte.

På frågan om vad Oasis har haft för inflytande på dagens musiker, svarar Gallagher att han tycker gitarrbaserad musik blivit ”marginaliserad”, enligt NME. Han passade också på att säga att The 1975 inte kan anses vara ett rockband.

– Jag tror att Oasis inflytande bidrog till att många startade band överhuvudtaget. Jag träffar många som säger det och det är toppen. Det finns många, det är bara synd att gitarrmusik har blivit marginaliserad. Antingen är man ett rockband eller så är man det där jävla 1975. På The BRITs [The Brit Awards, reds. anm.] vann de Bästa Rock eller någon jävla skit, säger Gallagher i intervjun och fortsätter:


– Jag kollade på det med mina barn, två tonåringar, och tänkte ”är det jag som är en surgubbe, eller är det här skit?”. Båda höll med om att det var skit. The 1975, bästa rockbandet? Någon måste omdefiniera det genast, för det där är … Jag vet inte vad det är, men det är absolut inte rock. Vad än rock är, är det inte det.

Nyligen uttalade sig The 1975:s frontman Matty Healy om Oasis splittring, och sa bland annat att han tycker att bröderna Gallagher borde växa upp och återförenas.

Som svar sa Noel att han tycker att Healy borde ”se över hur skit hans band är” och att de själva borde splittras. Liam Gallagher ska ha svarat att det är brödernas egna beslut att göra vad de vill med sin tid, enligt NME.


Noel nämnde också Kasabian och Young Fathers som exempel på moderna band han uppskattar. Se intervjun här:

I slutet av förra veckan släppte också Noel Gallagher sitt senaste album Council Skies tillsammans med sitt band High Flying Birds. Lyssna här:


LÄS OCKSÅ: NOEL GALLAGHER TOLKAR JOY DIVISION - BRODERN LIAM KRITISK

ANNONCE