Nyhet

Noel Gallagher tolkar Joy Division – brodern Liam kritisk

Liam Gallagher kritiserar sin bror Noel för hans cover på Joy Divisions låt Love Will Tear Us Apart. Kritiken sker mitt i en pågående debatt om en eventuell återförening av Oasis.

Nyligen framförde Noel Gallagher, tidigare medlem i Oasis, en cover på Joy Divisions klassiker Love Will Tear Us Apart som del av BBC Radio 2:s Piano Room-serie. Trots inledande tveksamheter kände Noel att han kunde göra låten rättvisa, men hans bror Liam Gallagher delar inte den uppfattningen. Liam uttryckte sin besvikelse över broderns version av låten via Twitter.


 

Bröderna Gallagher har haft offentliga dispyter under de senaste åren, och på senare tid; huvudsakligen relaterade till möjligheten för en Oasis-återförening. Trots tidigare uttalanden om att en återförening kommer att hända snart, har spänningarna mellan bröderna återuppstått. I mars påpekade Noel att Liam vill att en återförening ska ske, men han har inte tagit kontakt för att arrangera något.


Noels framträdande på BBC Radio 2 kom som en del i promotionen för hans nya album med High Flying Birds, Council Skies. I samband med lanseringen av albumet har Noel Gallagher och hans band planerat 26 spelningar i Nordamerika och en fullständig turné i Storbritannien i december.

LÄS OCKSÅ: Council Skies släpps den 2 juni

ANNONCE