Nyhet

Noel Gallagher släpper nytt album – hör första singeln här

Council Skies släpps den 2 juni.

Noel Gallagher’s High Flying Birds avslöjar idag detaljerna kring det kommande albumet Council Skies som släpps den 2 juni.

På det nya albumet återvänder Gallagher till sitt förflutna och hyllar sina rötter, i allt från albumtitel, omslag och texter. Detta är Noels fjärde solostudioalbum och det är en skiva inramat av självförtroende, självsäker kreativitet och ett känslomässigt djup.

"Det går tillbaka till början. Dagdrömmer, tittar upp mot himlen och undrar vad livet kan vara... Det är lika sant för mig nu som det var i början av 90-talet. När jag växte upp i fattigdom och arbetslöshet tog musiken mig ur det", berättar Gallagher i ett pressmeddelande och fortsätter:


"Top of the Pops på TV förvandlade din torsdagskväll till denna fantasivärld, och det är vad jag tycker att musik borde vara. Jag vill att min musik ska lyfta och förändras på något sätt".

LÄS OCKSÅ: Noel Gallaghers varning: "Arbetarklassen har inte råd att spela rock'n'roll"

Samtidigt som albumplanerna avslöjas, släpps en helt ny singel och tillhörande video, Easy Now, från albumet. I videon ser vi hyllade aktrisen Milly Alcock, som nyligen spelade huvudrollen som prinsessan Rhaenyra Targaryen i HBO-succéserien House of the Dragon plus en cameo av Noel själv. Videon är regisserad av flerfaldigt UK Music Video Awards-belönade Colin Solal Cardo. Se videon nedan:


Council Skies är inspelad i Noels studio Lone Star Sound Recording Studios i London, medan stråkarna är lagda i legendariska Abbey Road-studion. Albumet har producerats av Noel tillsammans med Paul 'Strangeboy' Stacey. Johnny Marr medverkar på tre spår, bland annat singeln Pretty Boy. Titeln är lånad från en bok skriven av en av Noels nära vänner, konstnären Pete McKee

Låtlistan:
1. I'm Not Giving Up Tonight
2. Pretty Boy
3. Dead To The World
4. Open The Door, See What You Find
5. Trying To Find A World That's Been And Gone
6. Easy Now
7. Council Skies
8. There She Blows!
9. Love Is A Rich Man
10. Think Of A Number
11. Bonus Track – We’re Gonna Get There In The End

LÄS OCKSÅ: Noel Gallagher får kritik – hånade funktionshindrade


ANNONCE