Nyhet

Rammstein svarar på övergreppsanklagelser: ”Drabbats hårt”

Flera unga kvinnor vittnar om att de blivit utsatta för övergrepp av Rammsteins frontman Till Lindemann, rapporterar tyska medier som tagit del av vittnesmålen.

Det tyska bandet Rammstein anklagas för att ha haft ett "sexsystem" vid konserter, där unga kvinnor påstås ha systematiskt valts ut för att ha sex med sångaren Till Lindemann efter konserterna.

I ett nyligen publicerat inlägg på Instagram svarade bandet på anklagelserna, betonande att detta tas på allvar och fördömer alla former av övergrepp. Bandet framhäver också vikten av att fansen känner sig trygga och bekväma vid deras shower.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rammstein (@rammsteinofficial)


Anklagelserna kommer främst från sociala medier, där flera kvinnor har delat sina berättelser. En av dessa kvinnor, irländska Shelby Lynn, påstår att hon blev inbjuden till bandets för- och efterfester under en konsert i Vilnius, Litauen. Detta rapporterar Rolling Stone.

Hon berättar om obehagliga sexuella inviter från bandets sångare, Till Lindemann, men betonar att ingenting sexuellt inträffade. Lynn misstänker även att hon kan ha blivit drogad vid förfesten, eftersom hon inte har några klara minnen från kvällen. Hon vaknade upp blåslagen och kräktes i ett dygn efter konserten.


Rammstein förnekar allt, särskilt anklagelserna kring händelserna i Vilnius, och menar att de inte är medvetna om några officiella utredningar. Dock har anklagelserna mot bandet fått stor uppmärksamhet i media, särskilt i Tyskland. En gemensam granskning av public service-kanalen NDR och tidningen Süddeutsche Zeitung har avslöjat vittnesmål från flera kvinnor som påstår att bandet systematiskt väljer ut unga kvinnliga fans för sexuella ändamål i samband med konserterna.

Rammstein skrev i sitt Instagram-inlägg att alla har rätt till sina åsikter, och uppmanade till att inte döma dem som kommer med anklagelserna. Samtidigt betonar de att de också har rätt att inte dömas på förhand.

LÄS OCKSÅ:  SE: Till Lindemann ramlar av scenen


ANNONCE