Nyhet

Roger Pontare döms till fängelse efter att ha kört rattfull

I slutet av januari bestämde sig artisten Roger Pontare för att köra från Umeå till sitt hem i Hudiksvall, trots att han druckit alkohol under föregående kväll och inpå natten.

När han greps av polis längs E4:an ska han ha haft 1,66 promille i blodet, enligt DN.

– Jag snuddar vid tanken att ta och lugna mig ett tag och inte sticka iväg, som jag gjorde. Men i övrigt så var det alldeles för starka krafter som bara sa till mig att chansa och fara hem helt enkelt. Alltså jag bara tog den risken. Och det är inte så mycket att göra då man är övertygad om att fastän man gör någonting orätt så är det bara så, sa Pontare till SVT Västernorrland i samband med rättegången under förra veckan.

Artisten åtalades sedan för grovt rattfylleri och ska enligt åtalet bland annat ha vinglat över körbanan, kört in i en refug och kört mot enkelriktat.


Pontare har nu erkänt att han körde bilen alkoholpåverkad och döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Ångermanlands tingsrätt slår fast att ”det saknas utrymme för att välja något annat straff än fängelse”, och en i kommentar till DN skriver artistens advokat att de inte har beslutat huruvida de ska överklaga domen eller ej.

LÄS OCKSÅ: VIKTOR FRISK: JAG TRODDE INTE ATT JAG SKULLE BLI 27

ANNONCE